Aktiviteter

Nicolai Kunst & Design, Kolding
6. september til 27. oktober 2019.

Udstillingen er en hyldest til den uspolerede glæde ved at skabe noget i ler. Vi har alle leget med ler, da vi var børn, og mennesker har anvendt leret til leg og alvor siden urtiden. Ler er et materiale, som kalder på menneskets skabertrang, og når man har det i hænderne, kan man slet ikke lade være med at forme det. Legen med leret er udgangspunktet for keramikerens virke. Legen danner grundlag for kreativitet og den kunstneriske praksis, og gennem leg skabes det færdige værk.

Som professionel keramiker ligger der altid en risiko for, at leg erstattes af produktion. Derfor har Keramisk Forum med udstilling Play with Clay valgt at flytte fokus fra produktion og salg tilbage til legen og den kreative proces.

På udstillingen PLAY WITH CLAY deltager:
 
 
Birgit Marie Kjær:
Jeg har arbejdet med spiralske knuder. Installation fra loft. Sorte spiraler, hvide knuder.
 
 
KUN FORM: Anette Filtenborg Jensen
Jeg har leget med geometriske former. Det er blevet til skæve drejede, sammensatte emner.
De er KUN FORM, ingen funktion eller pynt – det har været en del af min leg at ”pille pynten væk” og at fremhæve formen fremfor funktionaliteten.
 
Gitte Vammen:
Jeg har arbejdet med spanden som form, og de associationer man får omkring en spand er illustreret i dekoration og form.
 
 
Heike Jacobsen:
Jeg har lejet med og bearbejdet forskellige typer ler: Papirler, stentøjsler og rødler. Efter forglødningen har jeg brugt forskellige glasurer og glasperler.
 
 
Jenny Byskov:
Mine værker er et udtryk for, hvordan jeg eksperimenterer og leger med begitninger, slikker, glasurer eller ridser og skærer i overfladerne for at give mine krukker forskelligt liv.
 
 
Meta Mortensen:
Mit emne er træer, rødder, forrådnelse og forfald. Af dette opstår vækst, rodskud, liv.
 
 
 
FORVIKLING: Kate Kanstrup Nielsen
Keramiske skulpturer. Brændt, uglaseret og ubehandlet ler
Snore af ler i endeløse baner. Viklet i cirkler og stablet indtil tyngdekraften får det hele til at falde sammen. Processen gentages igen og igen, og viklinger bliver til Forviklinger.
 
 
 
Kirsten Holm Nielsen:
Mine skulpturer er inspireret af naturens og kroppens former gerne med en humoristisk drejning. Former der har skabt liv inspirere mig, om det så er livmoderen, frøskallen eller puppen.